|
|
|
BG
УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ разкрива кабинет за Неотложна помощ от 1-ви юли

На 1-ви юли 2021 г. в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА РУСЕ“ отваря врати кабинет за Неотложна медицинска помощ. Той ще работи със здравноосигурени лица, включени в регистрите на общопрактикуващите лекари, с които лечебното заведение има сключен договор за оказване на този вид медицинска помощ. Кабинетът е разположен на първия етаж на болница „Медика“ от северната страна на сградата – от към бул. Липник. Ще работи от 20 ч. вечерта до 8 ч. сутринта през работните дни и денонощно през почивните и празничните дни. Целта му е да осъществява медицинска помощ, която не може да бъде отложена във времето в рамките на утвърдения график на кабинета.

За да се възползват от услугите му пациентите трябва да предоставят здравноосигурителната си книжка, да заплатят потребителска такса съгласно Закона за здравното осигуряване, както и употребените медикаменти и консумативи, ако има такива.

Лекарите от кабинета за Неотложна помощ не извършват домашни посещения, с изключение за услугата „Установяване на смърт“, която се заплаща по ценоразписа на лечебното заведение, тъй като не е включена в основния пакет от дейности на общопрактикуващите лекари.

При спешни случаи, изискващи домашно посещение или транспортиране до болница пациентите следва са се обърнат към екип на ЦСМП на тел. 112.

При необходимост лекарите от кабинета могат да издадат рецепти, но не такива по  Здравна каса. Не издават направления за изследвания или консулти със специалисти.

|
|