|
|
|
BG

   

 

СБАЛФРМ „МЕДИКА“ навърши 17 години

Единствената физиотерапевтична болница в Северна България навърши 17 години на 14.09.2022 г. Събитието бе отбелязано с тържество, по времето на което управителят на лечебното заведение доц. д-р Кирил Панайотов изказа признателност към първите медици, които преди 17 години са повярвали, че в Русе може да има болница, оказваща първокласна медицинска помощ по физиотерапия. Той благодари и на добре подготвения мултидисциплинарен екип, който лекува и се грижи за пациенти с ортопедични, неврологични и кардиологични заболявания. Болницата е често посещавана и от деца, младежи и възрастни с детска церебрална парализа, мускулна дистрофия и други неврологични заболявания. Всеки месец в нея се лекуват средно 20 деца на възраст между 0 и 18 години с ДЦП. С тях се работи и по методите на „Войта” и „Бобат”.

Поради уникалността на предлаганите медицински услуги, пациентите на СБАЛФРМ „МЕДИКА“ са не само от Русенска област, но и от селища от Северен централен район – Разград, Силистра, Велико Търново, Свищов и др. Към днешна дата общият брой на преминалите пациенти е над 51 000.

През годините, болницата се е доказала и като добросъвестен, коректен и надежден партньор на РУ „Ангел Кънчев“, Български червен кръст, Община Русе, НПО-та, организации и учреждения, работещи в системата на социалните услуги.

|
|