|
|
|
BG
Здравето е в твои ръце с ДКЦ-2

ДКЦ-2 ще отбележи Световния ден на миенето на ръце с информационна кампания, съвместно Медицинска Техника Инженеринг. Мероприятието ще се проведе на 12.10.2017 г.  в интервала 08:30-15:30 часа пред централния вход на ДКЦ-2, кв. Здравец-изток, ул. „Рига” 35.

Още от ранна детска възраст ни приучават на хигиенни навици, но ако трябва да бъдем честни не винаги спазваме правилата за миене на ръце. Според редица проучвания притеснението и срамът, от това, че някой ни наблюдава след тоалетна са сред водещите фактори за чистотата на ръцете. Миенето изглежда нещо несъществено, но осапунването и редовната хигиена може да спаси милиони животи, като предотврати предаването на стомашно-чревни и респираторни инфекции.

Партньорите ДКЦ-2 и „МТИ“ избраха надслова „Здравето е в твои ръце“ за да напомнят на обществото, че измиването със сапун може да предпази от редица заболявания като xeпaтит A, пoлиoмиeлит, виpycнa диapия. Кампанията цели повишаване на качеството и отговорността към хигиената на ръцете сред гражданите и медицинските специалисти.

Мероприятието ще се проведе в два етапа – информационен щанд, снабден с Дидактоскоп и монитор, чрез които ще се установява степента на дезинфекция и лекция, обогатена с модерна видеопрезентация, показваща добри и лоши практики в личната хигиена.

Посетителите ще получат и подаръци, подсигурени от МТИ, които да напомнят и във всекидневието за важната роля на миенето на ръце.

|
|