|
|
|
BG
„Етапи на детското развитие“ – тема на Родителското кафе

Да си родител е най-трудната и отговорна задача. Изпълнен си със съмнения, всяко кихване или закашляне води до редица притеснения и тревоги. А какво да говорим за психическото и речево развитие на детето? Всяка майка не спира да чете книги, статии и публикации в социалната мрежа, подтиквана от мисълта „Развива ли се правилно моето дете?“. Третата тема от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ цели да отговори именно на този въпрос.

Родителското кафе ще се състои на 24-ти януари – сряда от 18:00 часа в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе. Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай. Мястото за третата сбирка е тематично избрано според насочеността на лекцията, тъй като книгите и самото четене са средство за изграждане на фантазията и любознателността в децата.

Този път организаторите са поканили двама лектори, които ще представят особеностите и интересните етапи в детското психично и речево развитие. Специалистите са част от екипа на Логопедични центрове „Медика“. Какво може да се очаква и как чрез търпение, любов, тактики и стратегии родителите могат да се справят с особеностите израстването ще говори психологът Венета Венкова. За изграждането на когнитивни умения и способността на детето да изразява своя вътрешен свят ще говори логопедът с дългогодишен опит – Силвия Пасева. Насочените към решенията, а не към проблемите специалисти ще дадат съвети за подобряване на общуването с децата. Разбира се след лекцията всеки желаещ родител ще има възможност да зададе въпросите, които го вълнуват и да получи компетентен отговор.

Темите в начинанието „Родителско кафе“  са насочени към отглеждането и възпитанието на децата. В поредицата са заложени и лекции за ранното детско развитие, решаване на здравословни проблеми, методи за изграждане на имунитет и много други актуални въпроси.

 

|
|