|
|
|
BG
Образователни игри в предучилищна възраст

Осмата сбирка от поредицата Родителско кафе на Лечебни заведения „Медика“ ще се проведе на 27-ми юни (сряда) от 18:00 часа в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе. Родителите пожелаха в началото на лятото да бъде разгледана темата за детските образователни игри. Освен от здравето на най-скъпото си,  те живо се интересуват как могат да допринесат за неговото емоционално и интелектуално израстване. През последните години темата за учене под формата на игра е особено актуална. Доказано е, че забавлявайки се детето е способно да запомни по-голямо количество информация, а игровият елемент му позволява то веднага да приложи натрупаните знания, което подпомага осмислянето на новата информация.

Изборът на лектор за темата е логичен - г-жа Лиляна Ангелова – директор на „Частна детска градина Дъга – Русе“. Целият трудов стаж на опитният педагог е посветен на децата. Била е директор на детска градина повече от 20 години, 3 години експерт в Община Русе в отдел Образование и наука, където е отговаряла за детските градини. Най-прекрасният период от нейната кариера, обаче са били 17-те години, когато се е занимавала директно с малчуганите – като детски учител.

Всички желаещи да научат повече за видовете образователни игри и да почерпят идеи как забавлявайки се с детето, могат да развият неговите заложби са добре дошли на 27-ми юни (сряда) в  Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа. Входът е свободен, а организаторите  са подсигурили безплатно кафе и чай за своите гости.

 

 

|
|