|
|
|
BG
Родителско кафе - Избухливостта при децата

Рано или късно всеки родител се сблъсква с проявите на гняв и нервни изблици на своето дете. Това несъмнено е плашещо и смущаващо, особено когато тези демонстрации се случват на публични места. Тръшкащото се, пищящото и викащото дете, което се опитва да постигне целите си, привлича критичните погледи на околните не само върху себе си, но и върху своите придружители. Поставени в такава ситуация, родителите обикновено всячески се опитват да потушат „избухването“ още докато то е в пика си, но обикновено не постигат успех. Често възрастните се чувстват безсилни, тъй като не разбират какво провокира това поведение.

Истината е, че причина за раздразнението и избухването на малкото дете винаги има. Тя може да е физиологична или психологическа, а може да е комбинация и от двете. Децата не знаят по какъв друг начин да се справят с отрицателните си емоции освен с плач, гняв, викане, удряне. Тези емоционални прояви не бива задължително да бъдат потискани, най – важното в случай на избухване е детето да бъде предпазено от стигане до опасни за здравето му крайности.

Какво предизвиква детската избухливост, какви са причините за нея, как трябва да се реагира на нея и как не – ще стане ясно по време на Родителското кафе на Лечебни заведения „Медика“ от психологът – Геновева Филипова. Тя ще разкаже за детските прояви на инат  не само от гледна точка на специалист, но и на майка, на която, както на останалите родители, се е случвало да изпада в неудобни ситуации.  Събитието ще се състои на 17-ти април (сряда) от 18:00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе. Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай.

 

|
|