|
|
|
BG
Родителско кафе - Физическата активност при децата

Юнската сбирка от поредицата „Родителско кафе“ на Лечебни заведения „Медика“ ще се проведе на 26-ти юни (сряда) в Детския отдел на Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе от 18:00 часа. На по чаша кафе родителите ще се запознаят с наболелия въпрос за физическата активност при децата.

Преди години лятото беше сезонът на свободните игри на открито по уличките на село или на площадките пред блока. С развитието на технологиите обаче движението при децата започва да намалява. В стремежа си да направят децата послушни и тихи, родителите често подпомагат това, като им разрешават безконтролно да гледат телевизия или да се вторачват продължително в телефоните. Така постепенно детето се застоява вкъщи, спира да търси приятели, закръгля се и започва все повече да губи желание за движение.

По време на лекцията, кинезитерапевтът  Деян Димитров от УМБАЛ „Медика Русе“ ще сподели с майките и татковците как да насърчат децата да се движат повече и да обикнат да го правят.  Специалистът ще помогне и в ориентацията кой спорт е подходящ за дадения период от развитие на малчуганите. Ще даде предложения за спорт, който да направи плахото дете по-уверено, агресивното – по спокойно и неувереното – по-решително и убедено в собствените си качества.

Всички желаещи са добре дошли. Входът е свободен, а организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай.

 

|
|