|
|
|
BG
„МЕДИКА“ стартира Онлайн прозорци за бъдещи родители

Поради зачестилите запитвания на бременни за „Отворени врати“ в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, лечебното заведение стартира поредица „Онлайн прозорци за бъдещи родители“. По време на дигиталните срещи със специалисти акушер-гинеколози и неонатолози бъдещите майки ще имат възможност да зададат всички въпроси, които съпътстват този така очакван момент – появата на бебето.

Една от предпоставките за леко раждане и спокойни първи моменти с новороденото е предварителната подготовка. Въпреки че в днешно време раждането протича в болница, майката не трябва да оставя всичко изцяло в ръцете на екипа, а да съдейства в процеса. За целта е необходимо да бъде добре информирана за етапите, през които ще премине и да не се страхува. Друг момент, който бъдещите майки могат да пропуснат, е да се информират за първия месец от живота на бебето - какво предстои след изписването от болницата и какви грижи е необходимо да полагат за малкия човек.

С цел да бъдат в помощ на бъдещите родители, акушер-гинеколози и неонатолози от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще застават пред компютрите два пъти в месеца. Първата среща е предвидена за 17-ти ноември /сряда/. Датата не е избрана случайно. Тогава отбелязваме Световния ден на недоносеността. На 17-ти ноември преди 4 години стартира и поредицата Родителско кафе на Лечебни заведения „МЕДИКА“. До началото на пандемията тя ежемесечно привличаше десетки родители, заинтересовани да получат информация за правилното физическо и ментално развитие на малчуганите. Лектор на първия Онлайн прозорец ще бъде неонатологът д-р Татяна Итова. Тя ще подготви бъдещите родители какво да очакват от първите моменти с бебето. Ще изслуша и отговори и на въпросите им.

За да получат достъп до събитието, желаещите трябва да последват следния линк за срещата

https://us02web.zoom.us/j/89587189025, която ще се проведе в платформата ZOOM от 10 часа на 17.11.2021 г. /сряда/.

Втората онлайн среща е предвидена за 12:00 ч. на 24-ти ноември /сряда/. Лектор на събитието ще бъде акушер-гинекологът д-р Джордже Стойнев, който ще говори за раждането. Срещата ще се осъществи чрез платформата  ZOOM с линк - https://us02web.zoom.us/j/84335599095

|
|