|
|
|
BG

   

 

Физиотерапевтичната болница МЕДИКА посрещна пълнолетието си с водосвет и втори дом

Единствената Специализирана болница за активно лечение по физикална и рехабилитационна медицина в Северна България – СБАЛФРМ „МЕДИКА“ навърши 18 години на Кръстовден (14-ти септември 2023 година). Лечебното заведение посрещна пълнолетието си в модерна база, предлагаща по-добри условия за лечение и престой на пациентите, доверяващи здравето си на опитните специалисти. Събитието бе отбелязано с водосвет, в който бяха отправени молитви за здраве, както на лекуващите се, така и на неуморния екип.

Поради уникалността на предлаганите медицински услуги, пациентите на СБАЛФРМ „МЕДИКА“ са не само от Русенска област, но и от населени места от Северен централен район Разград, Силистра, Велико Търново, Свищов и др. Към днешна дата общият брой на преминалите пациенти е над 53 000.

Лечебното заведение е често посещавано от деца, младежи и възрастни с детска церебрална парализа /ДЦП/, мускулна дистрофия и други неврологични заболявания. При пациентите с ДЦП от 0 до 18 години се работи и по методите на „Войта” и „Бобат”.

От началото на месец юли 2023 г. Лечебното заведение се помещава в сградата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ в гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 35, ет. 4 и 6. Входът за болницата е от южната страна на сградата. В новата сграда са изградени два салона за лечебна физкултура и нови зали с апарати за ниско-, средно- и високочестотни токове, ултразвукова терапия, високоинтензивни магнити, апарати за текар терапия и ударновълнова терапия и други.

 

|
|