|
|
|
BG

   

 

„МЕДИКА КОР“ ще проведе научно-медицинска конференция по интервенционална кардиология в Северна България

СБАЛК „МЕДИКА КОР“, съвместно с РУ „Ангел Кънчев“ и Българското дружество по интервенционална кардиология организират мащабна медицинска научна конференция от 9-ти до 11-ти септември 2022 г. Събитието ще се поведе в град Русе и ще събере лектори и участници от над 20 водещи клиники от страната и чужбина. Това прави „Русенски интервенционални дни“ най-големият форум в посоченото направление, който се е провеждал до сега в Северна България. Лектори ще бъдат изтъкнати имена в областта на кардиологията, съдовата хирургия, неврологията, образната диагностика и рентгенологията.

За всяко от направленията организаторите са предвидили лекционни модули, като кулминацията ще са практически случаи, които ще се излъчват на живо, чрез двупосочна конферентна връзка между лекционните зали и екипи, работещи по реални случаи в две от ангиозалите на лечебното заведение. Иновативното представяне ще позволи на участниците да се запознаят с последните постижения в интервенционалната ангиология на живо и да обсъдят техники и методи за решаване на здравословни проблеми и спасяване на живот. 

За медицинските сестри, които имат неизменна роля в лечебно-диагностичния процес, също е предвидена специална сесия. Споделяйки опит, те ще обсъдят спецификите на работата в ангиозала и характерните особености в асистенцията по време на инвазивни процедури.

Достъп до обучителните зали ще имат само медицински лица, заявили предварително участие.

 

|
|