|
|
|
BG

   

 

Пунктът за PCR и бързи антигенни тестове на МЕДИКА ще работи всеки ден от 8:00 до 13:00 часа

От 13-ти април 2022 г., изнесеният пункт за PCR и бързи антигенни тестове на Медика е с ново работно време от 08:00 до 13:00 часа. Пунктът е отворен в посочените часове всеки ден, включително почивните (събота и неделя) и празничните дни.

Резултатите от антигенните тестове стават готови от половин до един час, след вземане на пробата и се получават по електронен път или от пункта. Резултатите от PCR изследването излизат след 17 часа на деня, в който е взета пробата. Пациентите, с положителен резултат се прозвъняват и информират по телефона, без да идват в лечебното заведение. Директно се отразяват в Националната информационна система и РЗИ. Тези, с отрицателен резултат, освен електронно, могат да го получат и на хартиен носител на регистратурата на лабораторията на втория етаж на сградата от 17 до 19 часа. При отрицателен резултат лабораторията издава и европейски цифров сертификат за пътуване.

Поради прекратяване на извънредната обстановка и договорите, свързани с нея, от 1-ви април PCR изследването в УМБАЛ „Медика Русе“ не се извършва с направление, а само срещу заплащане. До изчерпване на количеството на бързите антигенни тестове, предоставени от РЗИ в изнесения пункт, пациентите заплащат само такса манипулация и екарисаж – 10 лв., а след това по ценоразписа на лечебното заведение.

 

|
|