|
|
|
BG
“MЕДИКА КОР” продължава скрининговата кампания за кардиологични заболявания и през 2022 г.

През 2022 г. Специализирана болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ продължава скрининговата си кампания за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Тя цели превенция и подобряване на здравето на жителите на Русенска и съседните области. Обявените дати за месец януари са 15-ти и 22-ри. Двете дати са в съботен ден за удобство на нуждаещите се от преглед работещи пациенти.

Грижите за сърцето и начина на живот трябва да са целогодишни, но пациентите, предразположени към такива заболявания трябва да са особено внимателни през студените месеци. Времето с по-ниски температури е период с чести вариации на артериалното налягане, тъй като студът води до свиване на кръвоносните съдове, което също така е предпоставка за поява и обостряне на стенокардните оплаквания. Своевременният преглед при специалист помага за ранната диагностика и предотвратява усложненията, които могат да настъпят от кардиологичните заболявания, а те, както е известно, са водеща причина за смъртност в световен мащаб.

За да се възползват от скрининговата кампания на „МЕДИКА КОР“, пациентите не е необходимо да носят направление за кардиолог. Нужно е само предварително записване на тел.: 0700 20966, който ще бъде на разположение за целта в работните дни от 8:00 до 17:00 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени на 15.01.2022 г. и на 22.01.2022 г. в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35.

Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

 

|
|