|
|
|
BG

   

 

МЕДИКА КОР продължава скрининговата кампания на сърдечно-съдовите заболявания и през м. април

Скрининговата кампания за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания на Специализирана болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ продължава с две нови дати и през м. април 2022 година.

Смяната на сезоните и резките температурни скокове поставят сърцето пред сериозни изпитания. През пролетта често кръвното налягане започва да варира. Това се дължи на резките температурни амплитуди през тези месеци. В края на зимата организмът е „изтощен“ от намалената физическа активност и повишените нива на холестерол, поради консумацията на по-мазни храни. Съвкупността от тези фактори е възможно да влоши състоянието на хората с кардиологични проблеми.

Сърдечните заболявания се причиняват  от множество фактори и може да имат различни симптоми. Основните сигнали, че трябва да се извърши консултация с кардиолог са: болка или дискомфорт в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, умора, отпадналост, сънливост, задух.

Често сериозните сърдечни заболявания настъпват заради неглижирани проблеми. Лекарите препоръчват да не се изчаква сърдечното заболяване да настъпи, а да се провеждат редовни консултации с кардиолог. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и жените на възраст над 50 години да се консултират с кардиолог поне веднъж годишно, а при завишен рисков профил и по-често.

За да се възползват от скрининговата кампания на СБАЛК „МЕДИКА КОР“, пациентите не е необходимо да носят направление за кардиолог. Нужно е само предварително записване на тел.: ‎0889249944, който ще бъде на разположение за целта в работните дни от 8:00 до 17:00 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени в съботни дни - на 09.04.2022 г. и на 16.04.2022 г. в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ №35.

Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

 

 

|
|