120 Лечебни заведения "Медика" - цялостно медицинско обслужване в редица направления
|
|
|
BG
Отделение по очни болести

 

ОТДЕЛЕНИЕ ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ

Отделението по Очни болести към УМБАЛ „Медика Русе” е създадено през 2013 година. Пациенти от цялата страна се доверяват на нашата компетентност и професионални грижи. Специализирано е в съвременни методи за профилактика, диагностика и лечение на очните заболявания. 

 

ОСНОВНА ДЕЙНОСТ:

  1. КАТАРАКТА (вътрешно перде) - Съвременна хирургия с малък  разрез, факоемулсификация и имплантиране на вътреочна леща с възможност за корекция на астигматизъм, пресбиопия и миопия.
  2. ГЛАУКОМА - Отделението предлага всички най-нови методи за ранна диагностика и лечение на първична и вторична глаукома. Извършва се съвременно хирургично лечение на глаукома, включително с поставяне на стент. 
  3. БОЛЕСТИ НА РЕТИНАТА - Разполагаме с ОСТ (очен скенер) за диагностика на заболявания на стъкловидното тяло и ретината. Прилага се интравитереално инжектиране на  Anti-VEGF  препарати при венозни очни оклузии (тромбоза на венозните съдове на ретината), макулна дегенерация, оток на макулата при диабетна ретинопатия и др. 
  4. ДЕФЕКТИ НА РОГОВИЦАТА - Покритие с амниотична мембрана при булозна кератопатия, язва на роговицата, заболявания на конюнктивата и рецидивиращ птеригиум. 
  5. ПЛАСТИЧНО-ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ХИРУРГИЯ НА КЛЕПАЧИТЕ​ - Оперативно премахване на доброкачествени и злокачествени образувания на клепачите (папиломи, ксантелазми, фиброми, атероми и др.) Операции за халацион (ечемик) на клепача.  Естетично-възстановителна хирургия.


  

Специалисти