|
|
|
BG

   

 

Специалистите по ендокринология в Лечебни заведения „МЕДИКА“ вече могат да определят състава и да направят цялостна оценка на тялото само за секунди с последно поколение технология за биоелектричен импеданс анализ.

Методът се основава на електрическите свойства на тъканите и отразява връзката между водното съдържание и електрическото съпротивление на организма. Чрез него бързо и достъпно се измерва процентното съдържание на мастна тъкан, костна маса, мускулна маса, екстрацелуларна вода и др. Анализира се и количеството висцерална мастна тъкан, която определя сърдечно-съдовите рискове. Апаратът позволява извършването на бърза и компетентна оценка на здравословното състояние и метаболитна възраст на организма.

Изследването е безвредно и е препоръчително при хора с риск от затлъстяване, с наднормено тегло и с ниска физическа активност. Изброените са едни от основните предпоставки за развитие на захарен диабет. В цял свят един от най-често срещаните рискови фактори за здравето при населението е затлъстяването. В световен мащаб с него са над 13% от населението. В България 58% от хората живеят с наднормено тегло и затлъстяване.

Изследването „биоелектричен импеданс анализ“ се извършва по време на ендокринологичен преглед, но самото то не се поема от Здравната каса и се заплаща по ценоразписа на лечебното заведение.

|
|